Sunday, April 12

WHITE CHOCOLATE CUPCAKES



Mulle tuli hirveän paljon mieli leipoa jotain tuossa eilen ja ehdotin, että voisin tekaista cupcakeja (suom. kuppikakkuja). Tämä oli kanssa eräänlainen koe, kun äiti ei uskonut mun onnistuvan tässä ja nyt kun niistä oikeesti tuli hyviä niin saan nyt kunnian leipoa näitä siskon kesällä oleviin rippijuhliin :-D Propsit mun pikkuveljelle, joka toimi apukokkina ja oli vastuussa aineiden mittauksesta ja nonparellien laittamisesta!

CUPCAKES (noin 20 kpl)
2dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2tl ruokasoodaa
2tl vaniljasokeria
2 munaa
2dl joqurttia/kermaviiliä
1,5dl maitoa
1dl sulatettua normaalisuolaista voita
200g rouhittua valkosuklaata

Sekoita kuivat aineet eli sokeri, vehnäjauho, sooda sekä vaniljasokeri keskenään. Sekoita toisessa kulhossa märät aineet hyvin eli munat, jogurtti (tai kermaviili), maito sekä voisula (Huom. Jäähdytä voi sulattamisen jälkeen huoneenlämpöiseksi, ennen sen lisäämistä aineiden joukkoon). Lisää märät aineet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää taikinan joukkoon lopuksi rouhittu valkosuklaa. Laita paperiset muffinssivuoat muffinssipellille ja annostele taikina tasaisesti vuokiin, jätä noin 1/3 osa kohoamisvaraa. Paista 175 asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä esimerkiksi tikulla ja paista tarvittaessa hieman pidempään. Älä kuitenkaan paista kuppikakkuja kuiviksi! 

Huom. Itse opin kantapään kautta, että jos laittaa liikaa taikinaa paperisiin vuokiin! Mutta joka tapauksessa suosittelen laittamaan tuplavuoat, takaat hyvän muodon cupcakeille!

VALKOSUKLAAKUORRUTE
250g valkosuklaata
300g huoneenlämpöistä suolatonta voita
250g huoneenlämpöistä maustamatonta tuorejuustoa
n. 3dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
(elintarvikeväriä)

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota huoneenlämpöistä voita noin minuutin verran ja lisää sitten jäähtynyt valkosuklaa voin joukkoon hyvin vatkaten. Lisää huoneenlämpöinen tuorejuusto ja jatka vatkaamista. Lisää sitten pienissä erissä tomusokeria koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi vaniljasokeri ja värjää kuorrute halutessasi. Pursota tai lusikoi kuorrutetta jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele haluamallasi tavalla!

Huom. Jos et halua pursottaa, onnistuin tämän suht tahmean kuorrutteen levittämisessä sellaisen pikkulettujen lastalla!

0 comments:

Post a Comment